Over Monza Models

Vanuit de enorme passie voor modelbouw is de eenmanszaak Monza Models in 2002 door Gijsbert Achterberg opgericht.

Ooit begonnen met tekenen van auto’s wilde Gijsbert kijken hoe zoiets er uit zou zien in 3D. Hij probeerde van alles, karton, plastic en klei.

Later trok met name de Formule 1 en motorsport de meeste aandacht door de snelheid, design en kleuren en uiteraard het geluid! Ook in miniatuur vond hij dat prachtig en moesten er modellen van komen.

Hij bouwde o.a. Monogram en Tamiya bouwdozen en door toeval stuitte hij op goedjes als polyesterplamuur, secondelijm en diverse verfsoorten. Ook het werken met een airbrush gaf al snel fraaie resultaten. Uitzoeken en kijken hoe andere bouwers modelauto’s produceerden, er over lezen en oefenen.

Door de jaren heen zijn er meer dan 1900 motor-, boot-, vliegtuig-, auto- en zelfs trein-modellen door Gijsbert zijn handen gegaan.Heel veel kits van AMR, Tameo, Provence Moulage, Starter, Hostaro, MR etc. heeft hij met plezier gebouwd.

Samen met hulp van vrienden hebben wij een aantal series gebouwde modellen en kits uitgebracht, waaronder de Ferrari 308 GT/M, de 250 GT Europa SWB en de MG EX255 en MG EX F EX253 (de EX253 is nog zeer beperkt aantal leverbaar)

Er zijn vele artikelen o.a. in de Modelauto verschenen en heeft Gijsbert een enthousiaste klantenkring.

In 2014 is Gijsbert afgestudeerd als Meester Edelsmid, veel technieken die hij heeft geleerd bij de opleiding komen ook erg goed van pas bij het bouwen van automodellen.

Gijsbert Achterberg - Monza Models

Gijsbert Achterberg - Monza Models


Ferrari 308 GT/M

Ferrari 308 GT/M

Ferrari 250 GT Europa SWB

Ferrari 250 GT Europa SWB

MG EX255

MG EX255

MG EX-F EX253

MG EX-F EX253

Samen met hulp van ons netwerk (o.a. Landspeedrecord specialist Arie Bras) hebben wij een aantal kleine serie’s gebouwde modellen en kits uitgebracht, waaronder (hierboven weergegeven) de Ferrari 308 GT/M, de 250 GT Europa SWB en de MG LSR EX255 en MG LSR EX-F EX253 (laatste is nog beperkt aantal leverbaar)


Leuke/handige weetjes

  • Inmiddels zijn er vele artikelen o.a. in de Modelauto verschenen
  • Gijsbert heeft een enthousiaste klantenkring
  • Regelmatig hebben wij een stand op de NAMAC beurs in de Euretco te Houten!
  • Wij zijn dealer van Tameo en BBR artikelen
  • Op Ebay staan diverse fraaie automodellen te koop!!