FAQ & Voorwaarden

1. Hoe komen we aan een 1:43 basismodel?

Om een goed gelijkende miniatuurauto te kunnen maken, hebben wij een 1:43 basismodel nodig. Heb je dat al in de vorm van een die- cast model of een kit, fantastisch! Mail ons wat foto’s, dan kunnen wij beoordelen of het model geschikt is om eventueel aan te passen.

Wij doen enkel 1:43 omdat wij daarin gespecialiseerd zijn,

2. Zelf zoeken naar het 1:43 model

Je kunt mogelijk zelf zorgen voor een basismodel door te zoeken in winkels, merkendealers, op E-bay of Marktplaats. Zoek je bijvoorbeeld een Golf 4 met 3 deuren kun je zoeken op Volkswagen Golf 4. Op de afbeeldingen kun je dan zien of het om een 3- of 5- deurs model gaat en of het de juiste uitvoering is. Uiteraard kun je dan ook de kleur zien. Je bent voordeliger uit als je de juiste kleur kunt vinden.

Des te meer het basismodel lijkt op de 1:1 des te goedkoper het eindresultaat gaat worden!

3. Hebben we het juiste 1:43 basismodel gevonden?

Als het basis model gevonden is, wat in de meeste gevallen mogelijk is, kunnen we samen kijken wat we moeten veranderen. Een indicatie: alleen spuiten* vanaf 95 euro, opbouwen** vanaf 65 euro, kenteken 15 euro, BBR vitrine 1:43 ( incl. montage 22,50 euro)

*spuiten;

Voorzichtig het model demonteren, het model voorbereiden voor het spuiten, grondverf, kleurlaag spuiten, blanke lak spuiten en poetsen.

**opbouwen;

Na het spuiten secuur het model weer in elkaar zetten met eventuele merkdecals en accenten.

Voorbeeld; Een Volvo C70 Minichamps van wit naar blauwmetallic met kentekens. Spuiten plus opbouwen plus kentekens en eventuele verzendkosten: 95+65+15+10=185 euro.

4. Hoe kan ik zelf nog meer zorgen voor een beter eindresultaat?

Je kunt zelf kijken of je een kleurcode of naam hebt. Mogelijk heb je zelf nog wat verf van de auto staan, of wij er iets mee kunnen zal moeten blijken. Je kunt wellicht het bouwjaar achterhalen en mogelijk wat duidelijke foto’s sturen.


5. Betaling

Indien je akkoord gaat met het voorstel van Monza Models graag het overeengekoment bedrag op NL71 RABO 0308 3910 71 Monza Models overboeken.

Op het moment dat het bedrag op de rekening staat van Monza Models te Houten gaat u, de opdrachtgever, akkoord met deze voorwaarden op deze site van Monza Models.

Na het geven van een opdracht en de betaling is overgemaakt voor het bouwen van een unieke miniatuurauto kan er geen restitutie volgen van het betaalde bedrag, ongeacht de reden.

Decals , foto-ets e.d. besteed Monza Models uit en het kan dus voorkomen dat deze onderdelen veel later dan afgesproken of geheel niet worden geleverd en geeft de opdrachtgever van de miniatuurauto niet het recht de opdracht in te trekken. Monza Models zal proberen een alternatieve leverancier te vinden.

Monza Models is niet verantwoordelijk voor door derden uit te voeren werkzaamheden.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat Monza Models door omstandigheden niet op het afgesproken moment kan leveren. Dit kan ook geen reden zijn voor de opdrachtgever de opdracht in te trekken en het bedrag terug te eisen.

Updates van de werkzaamheden worden op verzoek van de opdrachtgever door Monza Models te bepalen tijdstippen doorgegeven.


Monza Models is een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven bedrijf en BTW plichtig.