FAQ

1. Hoe komen we aan een 1:43 basismodel?

Om een goed gelijkende miniatuurauto te kunnen maken, hebben wij een 1:43 basismodel nodig.

Heb je dat al in de vorm van een die- cast model of een kit, fantastisch!  Mail ons wat foto’s, dan kunnen wij beoordelen of het model geschikt is om eventueel aan te passen.

Wij doen enkel 1:43 omdat wij daarin gespecialiseerd zijn, 

2. Zelf zoeken?

Je kunt  mogelijk zelf voor zorgen voor een basismodel door te zoeken op E-bay of Marktplaats. Zoek je bijvoorbeeld een Golf 4 met 3 deuren kun je zoeken op Volkswagen Golf 4. Op de afbeeldingen kun je dan zien of het om een 3- of 5- deurs model gaat en of het de juiste uitvoering  is. Uiteraard  kun je dan ook de kleur zien. Je bent voordeliger uit als je de juiste kleur kunt vinden. Ook kun je informeren bij je VW dealer, bij auto fan clubs, bij modellenwinkels zoals Autopassion in Beverwijk 0251-229 94 44 of breng een bezoek aan de 2 maandelijkse Namac beurs in Houten.

Des te meer het basismodel lijkt op de 1:1 des te goedkoper het eindresultaat gaat worden!

3. Zoekopdracht?

Wij brengen voor het zoeken  45 euro  in rekening, dit is exclusief het model. Echter we kunnen geen garantie geven dat wij het wel kunnen vinden en de 45 euro is vooraf te betalen.

4. Hebben we het juiste 1:43 basismodel gevonden?

Als het basis model gevonden is, wat in de meeste gevallen mogelijk is, kunnen we samen kijken wat we moeten veranderen. Een indicatie: alleen spuiten*  vanaf 95 euro, opbouwen** vanaf 65 euro, kenteken 15 euro, BBR vitrine 1:43 ( incl. montage  22,50 euro)

*spuiten;

Voorzichtig het model demonteren, het model voorbereiden voor het spuiten, grondverf, kleurlaag spuiten, blanke lak spuiten en poetsen.

**opbouwen;

Na het spuiten secuur het model weer in elkaar zetten met eventuele merkdecals en accenten.

5. Hoe kan ik zelf nog meer zorgen voor een beter eindresultaat?

Je kunt zelf kijken of je een kleurcode of naam hebt. Mogelijk heb je zelf nog wat verf van de auto staan, of wij er iets mee kunnen zal moeten blijken. Je kunt wellicht  het bouwjaar achterhalen en mogelijk wat duidelijke foto’s sturen.

6. Aanbetaling?

Indien je akkoord gaat met onze offerte graag  50% vooruit betalen op de rekening van Monza Models NL71 RABO 0308 3910 71. Het restbedrag over te maken voor aflevering.