Diorama's

Bij een diorama gaat het om smaakvol monteren van modellen op een ondergrond. We kunnen er bijvoorbeeld modellen in plaatsen die met elkaar overeenkomsten hebben. Ook kunnen we er een omgeving bij maken zoals  bomen, struiken, een gras oppervlak of  huizen. Het ziet er vaak beter uit als het gewoon alleen monteren in een vitrine. Bij een bootmodel is er de mogelijkheid om er ”water” omheen te maken zodat alles er realistischer uit ziet. De variaties zijn legio en samen met Monza Models kun je bepalen hoe je het wilt hebben.

 

Ferrari's Koning Leopold, links 342 (Piranha) en rechts 375MM (Bernard Sauvage/ AMR)

Interboat 22, scratchbuilt door Monza Models

Gulf Porsche 917 Provence Moulage

Ferrari 250 Europa GT  1:43 # 0421Monza Models

Tameo Lotus-Ford 72 van Jochen Rindt uit 1970

Ferrari GTO Spyder, op weg naar de spuiterij en inmiddels geel gespoten en afgebouwd, beide Piranha kits


Eigen productie...en het realiseren van modellen die nog niet bestaan...

Het gieten van de allereerste modellen van Monza Models werd uitbesteed en nu is de tijd gekomen om dat in eigen beheer te doen.  

Sinds 2015 gieten wij zelf modellen in resin. Wij hebben inmiddels een fraaie vacuümpomp aangeschaft, de mogelijkheden en de resultaten zijn veelbelovend!

Het is erg arbeidsintensief en heel leuk om te doen. In ieders verzameling zijn er modellen die ontbreken, zo ook in die van ons. Het is lastig te voorspellen welke nieuwe modellen de fabrikanten in de toekomst gaan produceren maar meestal kiezen ze voor grote aantallen om veel van te kunnen verkopen. Voor de bijzondere minder bekende modellen is vaak geen ruimte.

Kleine kit fabrikanten zijn zo goed als verdwenen. Wij hebben echter de mogelijkheid een beperkte oplage van een autominiatuur te maken, hoewel ook wij moeten zorgen dat de opbrengsten hoger zijn dan de kosten.

Door aanpassingen aan een model kun je van een bestaand type een model maken dat er nog niet was, dat geldt natuurlijk ook voor de onderdelen die erbij horen zoals stoelen, spiegels, velgen en dashboard. 

In de nabije toekomst willen wij niet alleen gemodificeerde modellen in series gieten maar ook geheel zelf gemaakte modellen maken, eventueel in combinatie met 3D printen en photo-ets delen. Wij verheugen ons er op!  

Ferrari buckup 500 Superfast, Monza Models

Ferrari buckup 330 GTC speciale, Monza Models

Nog enkele voorbeelden

Aangepaste Volkswagen (Neo) Scirocco, kleur, Porsche velgen, kenteken, spoilerset, interieurkleur en decals. Rechts een Audi A4 (Mnichamps) met andere velgen, in de juiste kleur, een spoilerset en kenteken. 

Aangepaste Suzuki o.a. halfmatte kleur, bullbar, lampen op dak, ingepakt reservewiel met afbeelding, kenteken en nog veel meer 

Reactie klant: Hoi Gijsbert, Wauw! Hij is helemaal perfect! Echt heel erg mooi geworden! Dank je wel! Met vriendelijke groet Lisette

Volvo V70 opgebouwd uit 2 Volvo modellen, verder o.a. gespoten, kenteken etc. Rechts een door ons gebouwde Vroom kit van een Ferrari 275 GTB/C LM # 6885 GT van Mairesse in een BBR vitrine 

Jet train M 497 uit 2009 opgebouwd uit een trein en wat vliegtuigonderdelen, voorzijde scratchbuilt. Rechts een gemodificeerde BBR, de Ferrari 250 GT van Liliane de Rethy # 0751GT

Aangepast BBR BC05 model van een Ferrari 212 Export Coupe Vignale # 0092

Ferrari 375 MM Berlinetta AMR en rechts een prachtig MG model van K&R

Ferrari 250 GT Europa ( Liliane de Rethy) uit de periode dat de auto nog bezit was van Kroymans, aangepast BBR model # 0359 GT, rechts een aangepast model van Hostaro van een Ferrari 195 Inter met ingebouwde motor